Foredrag og workshops

Foredrag og workshops

Jeg tilbyder foredrag og workshops inden for nedenstående områder. Emnerne kan også kombineres på tværs, ligesom foredrag og workshops kan kombineres, og jeg tilrettelægger gerne individuelt tilpassede pakker.


Jeg arbejder med workshops og foredrag tilpasset forskellige aldersgrupper - eksempelvis både indskoling, mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelse og voksne. De fleste af emnerne kan tilpasses til forskellige målgrupper og aldersgrupper efter behov. Jeg har holdt mine foredrag og workshops en lang række steder, bla. skoler og biblioteker, Bogforum, på tegneseriefestivaler samt i udlandet.


Kontakt mig for tilbud, spørgsmål eller andet.


I offer all my lectures and workshops in English and I travel ouside of Denmark for talks and workshops. I've done talks and workshops in for instance Sweden, Germany, Lithuania and Canada.


Contact me for more info. 

Karakterdesign/Psykologiske virkemidler i visuelt design af væsner og miljøer - foredrag og/eller workshop


For yngre børn: Lær at tegne monstre/væsner/helte/skurke/m.m.


Kan tilpasses indskoling, mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelse eller voksne.

Alt efter aldersgruppen vil der være mere eller mindre fokus på psykologiske begreber. Til de yngre børn vil fokus være, hvordan man kan lave sit eget monster, eventyrvæsen eller lignende, og få det til at se sødt, sjovt, sejt eller uhyggeligt ud. Til unge og voksne kigger vi på den menneskelige psykologi og kognitive funktioner, og hvordan de får os til at opfatte noget på en bestemt måde.


Emner kan fx være:

- Creature design: Lav dit eget monster, eventyrvæsen m.m. og lær hvordan du kan gøre det sødt, sjovt, sejt eller uhyggeligt (indskoling, mellemtrin)

- Hvad skræmmer os? Hvilke virkemidler får figurer eller miljøer til at virke uhyggelige (alle aldre)

- Hvordan hænger indtrykket af en figur/et miljø sammen med basale kognitive funktioner hos mennesker - vi ser på indbyggede signaler i psyken såsom barnlige cues, angsten for det ukendte og kognitiv dissonans (unge og voksne)


At skabe tegneserier/graphic novels - foredrag og/eller workshop


Kan tilpasses indskoling, mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelse eller voksne.

Jo yngre målgruppe, jo mere hensigtsmæssigt er det med en workshopdel, hvor børnene selv får lov at prøve kræfter med at lave deres egen lille tegneserie, at skabe figurer, historier, miljøer m.m.


Emner kan fx være:

- Tegneserien som medie/hvad er en tegneserie/graphic novel (med eksempler på den store variation inden for mediet).

- Processen med at skabe en tegneserie (fx idé, manus, storyboards, skitser, rentegning, farvelægning, tekstning m.m.)

- Hvordan får man udgivet sin tegneserie?

- Hvordan skaber man figurer og personligheder til sin tegneserie?

- Tegneserieøvelser tilpasset aldersgruppen.

Illustration som analyseværktøj i litteratur og i danskfaget - WORKSHOP


Meget velegnet til udskoling og ungdomsuddannelser. Velegnet til dansk og billedkunst samt til undervisning projekt-/temauger og undervisning på tværs.


I workshoppen arbejder vi med, hvordan man kan anvende illustration af karakterer/personer m.m. fra litteratur som et analyseværktøj. Eleverne undervises først i brugen af psykologiske virkemidler i karakterdesign - hvordan får man forskellige udtryk frem i en figur? Hvordan signalerer man, at figuren er fx god, ond, sjov, kompleks m.m. Herefter arbejder eleverne med en novelle, roman eller lignende, de har læst på forhånd. I grupper eller enkeltvis - afhængig af holdstørrelsen udvælger de figurer at illustrere. For at få gang i visualiseringen må der arbejdes meget med at forestille sig ting om figuren ud fra fortællingen om dem, og derigennem analyseres litteraturen med udgangspunkt i noget visuelt og konkret - et helt fantastisk værktøj til børn og unge, der på den måde får langt lettere ved processen med tolkning og analyse af litteratur.

Gys og gru - foredrag og/eller workshop


Om horrorgenren og hvad det er, der skræmmer os.

Kan tilpasses indskoling, mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelse eller voksne.

Jeg har arbejdet meget med dybdegående psykologiske vinkler på horrorgenren og også anvendt min viden i min egen tegneserie Anima, som blev nomineret til horrorprisen 2014.


Emner kan være

- Psykologiske virkemidler i horrorgenren, både film, spil, bøger og tegneserier.

- Skræmmeværktøjer: fx symbolik, skjulte ting, stemning, musik, mørke, det ukendte, kognitiv dissonans, "jump-scares".

- Hvad er det, der skræmmer os. Med udgangspunkt i involvering fra deltagerne ift. en snak om, hvad det er for ting, der kan skræmme i film, bøger, spil og tegneserier. Hvad skræmmer de forskellige? Er der fx ting, der skræmmer nogle, men ikke andre?


Kiijara/Anima/mit arbejde med tegneserier - foredrag


Kan tilpasses forskellige alderstrin, men tegneserierne Kijara og Anima er primært målrettet unge og voksne. Til yngre aldersgrupper anbefales i stedet foredrag/workshop med mere generelt udgangspunkt i det at være tegneserieskaber, hvordan man laver tegneserier m.m.


Emner kan være:

- Kijara eller Animas tilblivelse, hvordan blev tegneserien til, fra idé til design, manus og tegninger.

- Tankerne bag Kijara eller Anima: de psykologiske virkemidler

- Horrorgenren eller helte-/krimi/actiongenren